piątek, 1 października 2010
zupka cukiniowa
Smażymy cebulkę, 2 ząbki czosnku,marchew pietruszkę, seler, dużą cukinie bez pestek dodajemy około szklankę wody, sól, pieprz, suszone oregano, trochę mieszanki bazyliowo czosnkowo pomidorowej i 2 plasterki cytryny ze skórką. Gotuje do miękości i miksuje. Dodaje śmietankę 18% i podaje z grzankami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Chusta
Ostatnio wydziergałam sobie taką chustę. Pracowałam nad nią cały miesiąc, po jednym ,dwa , trzy rzędy dziennie, ale było warto. Lubię szydeł...
-
Ostatnio wydziergałam sobie taką chustę. Pracowałam nad nią cały miesiąc, po jednym ,dwa , trzy rzędy dziennie, ale było warto. Lubię szydeł...
-
Danusia z Moje cuda cudeńka ogłosiła że w październiku obowiązuje kolor brązowy. Oczywiście dostosowanym się do tego wymogu i zrobiłam obr...
-
RATUNKU Pogoda okropna, leje, nie ma słońca więc siedzę i wymyślam różne rzeczy. Po pierwsze zrobiłam sobie komplecik deco biżuterii A pon...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz